Bezig met het laden van Evenementen

« Bekijk alle activiteiten

Tweede zondagwandeling: Op zoek naar relicten van de haras aartshertogen Albrecht en Isabella.

zondag 8 september - 14:00

Wandeling naar de “haras van de aartshertogen Albrecht en Isabella” en andere restanten van “Erfgoed” in het Zoniënwoud te Groenendaal.

Wij gaan op zoek naar de restanten van deze haras (paardenstoeterij) in het huidige bosreservaat “Joseph Zwaenepoel”. Vertrekkend aan het Bosmuseum (vroegere priorijhoeve) van Groenendaal gaan we via de Aartshertoginnendreef langs de grenspalen, geplaatst op bevel van Keizer Karel, naar de Ganzenpootvijver. Deze natuurlijke vijver was en is nu nog altijd een belangrijk landschapselement.
Verder in het woud gaan we op zoek naar de restanten van de wildwallen van de uitgestrekte haras. Deze restanten zijn zichtbaar op satellietfoto’s.
We ontdekken hoe de monniken de velden van de priorijhoeve beschermden tegen het wild en gaan via de oude kloostermuur naar ons vertrekpunt.

De tweede zondagwandeling, georganiseerd door  Natuurpunt NatuurAcademie in samenwerking met Natuurgroepering Zoniën (NGZ), vertrekt om 14u00 vanaf het Bosmuseum in Groenendaal. De wandeling wordt voorafgegaan door een lezing van 10u30 tot 12u30. Meer info over de lezing en inschrijven hiervoor op https://www.natuurpunt.be/agenda

Een plekje voor picknick vooraf kan je buiten in de omgeving van het bosmuseum vinden.

Afstand: ongeveer 6 km

Gids: Yves D.

De wandeling is gratis. Meld je bij aankomst bij de gids.

Honden niet toegelaten.

Adres:
Bosmuseum Jan Van Ruusbroec Duboislaan 2 1560 Hoeilaart

Details

Datum:
zondag 8 september
Tijd:
14:00
Evenement categorie:

Locatie

Bosmuseum Jan Van Ruusbroec
Duboislaan 2
Hoeilaart, 1560
+ Google Maps
.