Bezig met het laden van Evenementen

« Bekijk alle activiteiten

  • Deze evenement zijn geslaagd.

De Eerste en Tweede Wereldoorlog in het Zoniënwoud

11 november 2021 - 15:00u18:00

Gids: Yves D.
KM: 5
Aangepaste schoenen en kledij (nat, droog, warm) – Onze trouwe vriend ‘de hond’ laten we thuis

Op Wapenstilstand struinen we langsheen het oorlogsverleden van het Zoniënwoud. Vlak na WO-I werden honderdduizenden niet ontplofte obussen en granaten uit Flanders Fields naar het hippodroom van Groenendaal gebracht om er ontmijnd te worden…door Duitse krijgsgevangenen met tot twee keer toe gigantische explosies voor gevolg. Tijdens de bezetting in WO-II speelde het Zoniënwoud een cruciale rol als munitie-en brandstofdepot. Van hieruit werden de Duitse Wehrmacht en Lufwaffen op het westelijk front bevoorraad. Wil je meer weten, kom dan meewandelen.

Doelgroep:adolescenten en volwassenen met algemene interesse voor de geschiedenis van beide Wereldoorlogen.

Om de wandeling corona-proof te laten verlopen gelden volgende regels:

  1. Inschrijven vooraf is verplicht om aan de wandeling te mogen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 10 november 2021 om 24h. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen (gids exclusief).
    https://www.natuurpunt.be/agenda/de-eerste-en-tweede-wereldoorlog-het-zoni%C3%ABnwoud-50050
  2. Meldt bij aankomst je aanwezigheid aan de gids die de aanwezigheidslijst aanvult.
  3. De maatregelen die op het ogenblik van de wandeling in het kader van de Covid-19 context van toepassing zijn worden gerespecteerd.
  4. Mondmaskers zijn verplicht als de afstandsregel van1,5m niet kan gerespecteerd worden.De deelnemers brengen deze zelf mee. Enkel de gids is vrijgesteld van het dragen van het mondmasker of gelaatsscherm om de verstaanbaarheid te verbeteren en enkel wanneer de gids de afstandsregel (1,5 m) respecteert.
  5. De gids mag en zal niets doorgeven
  6. Indien je uw inschrijving wenst te annuleren, stuur dan een mailtje voor het afsluiten van de inschrijvingperiode naar eric.senelle@live.be

Details

Datum:
11 november 2021
Tijd:
15:00u18:00
Evenement categorie: