NL | FR | EN | DE

Donawa: De Warande van Tervuren in haar herfstpracht.

Gids: Ronny
KM: 6
gepaste schoenen en kledij (regen/koude); Ruime ondergrondse parking onder het vertrekpunt...maar betalend. In de omgeving wel parkings met blauwe P-zone.

Op deze wandeling wordt je deelgenoot van prachtige natuur én een hele brok Brabantse en Belgische geschiedenis.  Na een kijk op de markt en de prachtige St Jan Evangelistkerk,vertrekken wij via een monumentale toegangspoort naar wat men het Park of de Warande noemt.
Hier stond eens het kasteel van de hertogen van Brabant en kwam de bevolking schuilen in tijden van nood. Het kasteel zelf staat er helaas niet meer, enkel ruines zijn nog zichtbaar. De 17-eeuwse St Hubertuskapel staat er evenwel nog , evenals de 18-eeuwse paardenstallerijen , met een ongeziene blik op de vijvers van de Warande.  We wandelen vervolgens naar de site , gevormd door het Koloniënpaleis en het  Museum van Afrika (in renovatie). Zowel Albrecht & Isabella, als Karel van Lorreinen, Willem II en Leopold II hebben er hun sporen nagelaten. De Franse tuin en het klassiek Zoniënwoud zijn de varianten rond de mooie vijvers van het Park.  Een prachtige recent gerestaureerde watermolen komt ook op het traject voor. De afsluiting gebeurt op het marktplein.